OVERIGE

WORKSHOP ETEN UIT DE NATUUR

Workshop eten uit de natuur

Workshop Eten uit de Natuur

In de moderne maatschappij zijn we niet meer gewend moeite te hoeven doen voor onze basis behoeften, eten, drinken en een veilig huis. Wat als je verdwaalt in het wild? Wat als we zelfstandig in onze eigen behoeften moeten voorzien? Kunnen wij ons dan nog voldoende redden in het wild?

Drs. Martijn van der Veen geeft voor bedrijven en andere groepen workshops/cursussen overleven en eten uit de natuur. Martijn is bioloog en afgestudeerd in o.a. ecologie en natuurbeheer. Hij heeft veel ervaring met het geven van cursussen en gebruikt daarbij zijn didactische kennis op basis van zijn propedeuse opleiding voor leraar Biologie.

Vanuit zijn kennis en ervaring neemt hij bij deze workshop jullie actief mee langs de beginselen van het eten uit de natuur.

Veel van wat anderen "onkruid" noemen, kan gewoon gegeten worden en werd vroeger gebruikt tegen allerlei kwaaltjes.

We zullen een wandeling door het bos maken met aandacht voor planten die in heel Nederland voorkomen, maar goed te gebruiken zijn (in bijv. noodsituaties), zowel als bron voor voedsel als voor potentië werktuigen. Met het gezamenlijk gevonden eten zullen we een lekkere natuursoep maken en eventueel een salade. We zullen de soep maken op ons zelf gestookte vuurtje. Tevens zullen we thee zetten van onze gevonden "buit".

De workshop wordt gehouden in ons mooie bosterrein in Lelystad.

Deze workshop is ook goed voor Teambuildingsdagen.

Let op, deze workshop is alleen te boeken op werkdagen.

Tarieven:


Workshop Eten uit de Natuur (ochtend of middag):
€ 35,- per persoon inclusief het gebruik al het benodigde materiaal en het eten en drinken van de natuursoep en thee.

Minimale groepsgrootte is 6 personen.

Een dag om nooit te vergeten.

Zelf mee te nemen: Goed zittende kleding die een beetje vies mag worden. Vergeet niet hierbij ook goede schoenen aan te trekken. We zullen van de paden afgaan en door het bos bewegen.

Wilt u voor uw bedrijfsuitje of feest een privé workshop boeken?


Dit kan hier via ons boekingsformulier.Natuur 1
Natuur 2

KvK nr. 60057084
BTW nr. NL001594392B46
NL21 INGB 0007 7575 08