VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ lijst Balls and Arrows

Wat zijn de veld FPS limieten?

De FPS limieten zijn maximaal 1.2 joule voor alle airsoftapparaten behalve voor een single action bold sniper (Die met de hand moet worden herladen), hiervoor geldt 2.3 joule en de semi automatische DMR (Single shot only mogelijk!) hier geldt een limiet van 1.7 joule voor.

Voor overige enkel schot apparaten geldt de max van 1.2 joule. 

De Joule/ FPS worden gemeten met 0.30 gram BB’s. 

Deze Joule/ FPS waarden zijn maximale waarden, 1 fps teveel is een afgekeurd airsoftapparaat.

 Dus:

 ·        Single action bold sniper (die met de hand moet worden herladen) max 2.3 joule met 0.3 gram bb's
 ·        Semi automatische only AEG (DMR) (Max 4 bb per seconde) max 1.7 joule met 0.3 gram bb's
 ·        Andere replica’s max 1.2 joule met 0.3 gram bb's

Mijn Ideal betaling bij een open Skirm aanmelding is mislukt, wat nu?

Als je Ideal betaling mislukt, kom je automatisch op de lijst als “betalen op locatie”! Je hoeft dan niets verder te doen. Wil je zeker weten of de aanmelding gelukt is, gebruik dan deze link: http://check.skirmincontrol.nl/. Wil je Ideal betalen opnieuw proberen? Mail dan even je gegevens en we halen je van de lijst zodat je het opnieuw kan proberen.

Ik heb me ingeschreven voor een Skirm maar kan toch niet komen. Hoe meld ik me af?

Als je op de lijst staat voor een Skirm maar je kan toch niet komen moet je je afmelden. Dit kan het gemakkelijkst door via de mail op de aanmeldingsbevestigingsmail te replyen. Ook kan je contact opnemen via ons contact formulier. Meld in iedergeval altijd je naam en de datum van de Skirm waarover het gaat. Lees in de algemene voorwaarden onze boekingsvoorwaarden.

Wat is het verschil tussen een open Skirm en een airsoft uitje?

Bij een open Skirm schrijft iedereen zich individueel in om met alle andere aanwezigen een hele dag airsoft te spelen. De deelnemers (vaak 150+) worden in 2 teams ingedeeld. Namelijk rood (de NAF) en Blauw (de LAW). Als je alleen bent, is het geen probleem en kan je jezelf gewoon aanmelden. Je wordt gewoon in een team gedeeld en kan de hele dag spelen. Als je bij ons een huursetje neemt, melden wij je aan als introduce. Bij een uitsoft uitje boek je met een groep(je) (minimaal 6 een uitje bij ons en speel je alleen met en tegen elkaar. Jullie krijgen de uitrusting van ons te leen en krijgen een begeleider/marshall mee. Jullie spelen gemiddeld op 3 verschillende (zeer grote) velden tijdens jullie uitje. Als jullie ideeën hebben qua missies kan dat altijd besproken worden met jullie begeleider. Let op dat van tevoren boeken noodzakelijk is, de uitjes te boeken zijn van woensdag tot en met zaterdag en dat vooral de zaterdagen snel vol lopen.

Krijg je korting als NABV lid bij een airsoft uitje?

Ja, als NABV lid krijg je 5 euro korting op een airsoft uitje als je je eigen uitrusting gebruikt. Je replica’s worden dan wel uiteraard op FPS getest en je NABV pas moet mee.

Mag ik als NABV lid mijn eigen BB’s gebruiken bij een airsoft uitje?

Nee, dit mag niet bij een airsoft uitje. Bij een open Skirm mag je uiteraard wel je eigen BB’s meenemen.

Bieden jullie ook cartering aan?

Ja zeker, bij elke open Skirm is er de hele dag drinken te krijgen aan de houten buitenbar. In de middagpauze is onze bar open voor warme snacks. Voor uitjes bieden wij de mogelijkheid tot het boeken van een lekkere lunch of top BBQ! Lees meer hierover op: http://www.ballsandarrows.nl/catering/.

Hoe ziet een airsoft uitje eruit?

3 uur airsoft:
Op de boekingstijd beginnen we met het invullen van de vrijwaring en uitrusting papieren (?? uitrusting papieren?) en het controleren van de ID bewijzen. Daarna wordt begonnen met het aanmeten van de uitrusting en een uitgebreide uitleg van het airsoftspel en de veiligheidsregels. Daarna gaan jullie airsoften in het bos met jullie begeleider en zullen jullie verschillende grote velden bespelen. Jullie spelen altijd alleen met en tegen elkaar! De Dag airsoft uitje: De dag begint om 10:00 uur met het invullen van de vrijwaring en uitrusting papieren en het controleren van de ID bewijzen. Daarna wordt begonnen met het aanmeten van de uitrusting en een uitgebreide uitleg van het airsoftspel en de veiligheidsregels. Daarna gaan jullie airsoften in het bos met jullie begeleider en zullen jullie verschillende grote velden bespelen. Jullie spelen altijd alleen met en tegen elkaar! De missies zullen steeds uitgebreider worden. Tegen 12:30 uur zullen we een lunchpauze houden die jullie los kunnen bijboeken. Daarna gaan we weer het veld in en spelen door tot 16:00 uur.

Hoe gaat de betaling bij een uitje?

Vaak maken we een briefje waarop we alle uitgaven van een groep opschrijven. Aan het einde van jullie bezoek kan er dan contant of per pin worden afgerekend. Als jullie individueel willen afrekenen i.p.v. in 1 keer voor de hele groep, dit graag aangeven bij boeking of bij binnenkomst!

De Skirm zit vol en al mijn vrienden staan al op de lijst, wat nu?

Wij kunnen geen uitzonderingen maken voor iemand, dat zou oneerlijk zijn voor de mensen op de reservelijst die er eerder bij waren dan jij. Het beste wat je kan doen, is je snel aanmelden voor de reservelijst. Als er iemand zich afmeldt, krijg je automatisch een mail dat er een plek voor je is vrijgekomen als je aan de beurt bent. 5 tot 10 afmelders per Skirm gebeurt vaak. Hou er rekening mee dat je bijv. de zaterdag voor de Skirm nog een mail kunt krijgen dat er een plaats is. Helaas melden mensen zich vaak pas op het laatste af. Als je een mail krijgt dat er een plek voor je is, vragen wij je nog even aan te geven of je wel of niet gebruik wilt maken van de open plek. Wanneer komen onze foto’s online? Wij werken hard van woensdag tot en met zondag. Maandag en dinsdag zijn onze vrije dagen. Daarom kan het voorkomen dat de foto’s niet meteen zondag of maandag online komen, maar dat dit dinsdag of woensdag ochtend wordt.

Ik ben 17 jaar en 10 maanden en mijn ouders vinden het goed dat ik ga Paintballen/airsoften. Mag dat bij jullie?

Helaas is dit niet mogelijk. De wet stelt dat je voor Paintball en airsoft 18 plus moet zijn. Hierin wordt geen marche gebruik en ben je dus net zo in overtreding als je 17 jaar en 11 maanden bent als dat je bijv. 16 was. Verder ben je niet verzekerd als je niet aan de wettelijke minimumleeftijd voldoet.

Dus om te voorkomen dat je zelf in de problemen komt en om te voorkomen dat wij in de problemen komen moet je echt minimaal 18 jaar zijn om paintball/airsoft te spelen.

Ik wil iemand als introducé meenemen, hoe gaat dat?

Iedereen die geen NABV lid is, moet aangemeld zijn als introduce bij de NABV voor hij of zij airsoft mag spelen voor 1 dag. Neem je bij ons een huursetje of heb je een airsoft uitje geboekt? Dan melden wij je aan als introducé! Wil je echter een replica van een kennis gebruiken die NABV lid is? Dan moet degene van wie je de spullen leent je aanmelden als introduce bij de NABV. Dit doet het NABV lid door in te loggen op mijn.nabv.nl en naar de Skirm te gaan waaraan de introducé meedoet. Hier meld je dan je introducé aan.

Zorg dat je nadien de introducé bewijzen mee neemt naar de Skirm! Een introducé moet zich altijd bij ons op de dag aanmelden met het NABV lid die hem heeft aangemeld. 

Vergeet na het aanmelden van de introducees bij de NABV niet om ze ook bij ons voor de juiste Skirm aan te melden! Dit zijn 2 verschillende systemen die niet aan elkaar gekoppeld zijn. Kies bij het aanmelden bij de vraag "Bent u NABV lid" voor nee. Je hoeft bij het inschrijven voor de Skirm bij ons dus niet aan te geven met wie je als introduce meegaat.   

Hoe ziet een open Skirm er uit?

De poort gaat rond 8:00 uur open. Rond 8:15 uur gaat de FPS meting open. Rond 9:40 uur worden de beginners apart genomen voor nog wat extra uitleg over het hoe en waarom van airsoft. Je kan bij binnenkomst meteen een teamlintje pakken. Om 10:00 uur is de algemene veiligheidsbriefing en de missie uitleg. Daarna gaan de teams naar de verschillen respawn plekken en gaan de missie beginnen. Om 12:15 uur is er pauze en is onze kantine open en om 13:00 uur gaan wij weer verder en is er kans om team foto's te laten maken. Om 16:00 uur stoppen wij en is bekend wie er deze dag heeft gewonnen!

Wat zijn de goedgekeurde biologisch afbreekbare BB’s?

Nieuwe regels voor Bio BB’s!

 

Alle BIO BB’s zijn weer toegestaan zoals vroeger. 

Dit geldt voor bb's van 0.20 tot 0.40 gram.

Dit zijn bb's die voorzien zijn van een TUV Bio Certificering. 

Alleen het merk 101 inc is niet meer toegestaan en er mogen geen tracer bb's meer.

LET OP alleen witte bb's of met aard kleuren zijn toegestaan. Dus geen Groene bb's.


Wij hebben voldoende bb's in alle gewichten op voorraad in onze winkel.

 

Let op dat alle gebruikte bb's Wit moeten zijn of een aardkleur hebben. Groene bb's van bijv. Biotac zijn niet toegestaan. Ook blauwe en roze bb's zijn niet toegestaan. 


Ik ben geen NABV lid en ken niemand die dat wel is, kan ik nu wel airsoft bij jullie proberen?

Ja, dat kan zeker! Hiervoor moet je uiteraard wel boven de 18 jaar zijn. Als je bij ons een airsoft uitje doet of je inschrijft voor een open Skirm met een huurset dan melden wij je aan als onze introducé bij de NABV. Als introducé kan en mag je op de speeldag een airsoftreplica gebruiken. Je kan maximaal 6 keer per jaar airsoft proberen als introducé.

Mag ik een knal granaat gebruiken op jullie locatie?

Kort antwoord: Nee. Daar hier geen bb's uitkomen en je er dus niemand mee raken en ze geluidoverlast veroorzaken zijn ze bij ons in het bos niet toegestaan.