OVERIGE

OVERLEVEN IN HET WILD

Workshop Overleven in het wild

In de moderne maatschappij zijn we niet meer gewend moeite te hoeven doen voor onze basis behoeften, eten, drinken en een veilig huis. Wat als je verdwaalt in het wild? Wat als we zelfstandig in onze eigen behoeften moeten voorzien? Kunnen wij ons dan nog voldoende redden in het wild?

Drs. Martijn van der Veen geeft voor bedrijven en andere groepen workshops/cursussen overleven in de natuur. Martijn is bioloog en afgestudeerd in o.a. ecologie en natuurbeheer. Hij heeft veel ervaring met het geven van cursussen en gebruikt daarbij zijn didactische kennis op basis van zijn propedeuse opleiding voor leraar Biologie.

Vanuit zijn kennis en ervaring neemt hij jullie actief mee op een korte maar krachtige toer langs de vier belangrijkste punten in een overlevingssituatie.

We gaan een schuilplaats maken met alleen de spullen die we in het wild vinden; we gaan vuur maken met niet meer dan een vuurstick, we zoeken eten en drinken in de natuur en we leren hoe we weer in veiligheid kunnen komen als we verdwaald zijn.

Erg leuk is de wandeling door het bos met aandacht voor planten die in heel Nederland voorkomen, maar in noodsituaties onmisbaar zijn, zowel als bron voor voedsel als voor potentiële werktuigen. Met het gezamenlijk gevonden eten zullen we een lekkere natuursoep maken en werktuigen maken zoals touw. We zullen de soep maken op ons zelf gestookte vuurtje.

Als laatste onderdeel besteden we aandacht aan navigatie en oriëntatie om gered te kunnen worden. We zullen leren hoe we zonder kompas de verschillende windrichtingen kunnen bepalen en hoe we eventuele reddingspartijen kunnen signaleren.


De onderwerpen:

De vier basisuitgangspunten van het overleven zullen behandeld worden: Schuilplaats, vuur, eten en drinken en gevonden worden.

De volgende onderdelen zullen we tijdens de workshop zelf gaan doen:
- Schuilplaats maken - Vuur maken - Eten en drinken (basis) - Maken van een soep met planten uit het wild die we zelf gaan zoeken, plukken en voorbereiden (natuurthee) - Natuurtouw maken (van brandnetels een armbandje maken) - Oriënteren (waar is het noorden , zuiden enz) en signalen maken


Twee varianten

De workshop wordt in twee varianten aangeboden, te weten een introductiecursus en een basis overlevingscursus.
- De introductie workshops wordt aangeboden in een ochtend of middag. In deze cursus worden alle onderwerpen theoretisch besproken en zullen we vuur maken en eten uit de natuur. - De basis overlevingsworkshops omvat een gehele werkdag. Hierbij wordt op alle onderwerpen wat dieper ingegaan en zullen we alle onderwerpen in de praktijk zelf uitproberen.

Deze cursus is ook perfect voor Teambuildingsdagen. We zullen dan de praktijkonderdelen in steeds wisselende groepjes uitvoeren waarbij de nadruk ligt op samenwerken.
Maatwerk is hierbij mogelijk.

Let op, deze workshop is alleen te boeken op werkdagen.

De workshop wordt gehouden op ons mooie bosterrein in Lelystad.


Tarieven:

Introductieworkshop (ochtend of middag):
€ 35,- per persoon inclusief het gebruik al het benodigde materiaal en het eten en drinken van de natuursoep en thee*.
Minimale groepsgrootte is 6 personen.

Basis overlevingsworkshop (gehele dag):
€ 69,- per persoon, inclusief lunch (luxe broodjes en koffie/(natuur)thee/melk), het gebruik van al het benodigde materiaal en het eten en drinken van de natuur soep en thee*.
Minimale groepsgrootte is 8 personen.

Een dag om nooit te vergeten!

*= Zelf mee te nemen: Goed zittende kleding die een beetje vies mag worden. Vergeet hierbij ook niet goede schoenen aan te trekken. We zullen van de paden afgaan en door het bos bewegen.

Wilt u voor uw bedrijfsuitje of feest een privé-workshop boeken?

Dit kan hier via ons boekingsformulier.Workshop overleven

Workshop overleven

Workshop overleven

Workshop overleven